Kategorier
Avtal Seko SJ SJ

Avtalsinformation

Nuvarande regler i Spåra SJ om tidsförskjutningstillägg förlängs att gälla till den 30 april med en uppräkning av beloppen på 50%.

Seko SJ och SJ har tillsammans med Seko inom SJ Götalandståg och SJ Norrlandståg kommit överens om att vänta med införandet av den så kallade schemaändringskorridoren till 1 maj i år. Schemaändrings-korridoren är ett resultat av den centrala avtals- och lönerörelsen 2023 med Almega Tågföretagen och den reglerar bland annat hur sena ändringar i schemat ska kompenseras från och med den 1 mars i år.

Förhandling pågår sedan i höstas med SJ om vilken modell som ska användas i SJ-koncernenens verksamhet, den centrala modellen eller en lokal variant i koncernen. I avvaktan på att pågående förhandling blir klar har Seko och SJ kommit överens om att skjuta på införandet till den 1 maj. Nuvarande regelverk i Spåra SJ med tidsförskjutnings tillägg kommer istället fortsätta att gälla under perioden mars och april.

Tidsförskjutningstilläggen höjs under aktuell period med 50 % och de nya beloppen på SJ AB blir 199:50 kr i lågt tillägg och 232:50 i högt tillägg.

Har du frågor, tveka inte att kontakta din lokala fackliga företrädare eller klubb för mer information.